به گزارش کمیته تبلیغات و اطلاعرسانی، روز پنجشنبه، 9 مهرماه، برابر با سومین و آخرین روز از جشنواره، در سالن سینمایی سوره اصفهان نشست تخصصی هنرهای تصویری و مراسم تقدیر از برگزیدهها با حضور محمد حمزهزاده، قائممقام رئیس حوزههنری و مدیرعامل سازمان سینمایی سوره، جعفر حسنی، مدیر تولید و امور فرهنگی سازمان توسعه سینمایی سوره و دیگر مدیران و برگزیدههای این بخش برگزار شد.
بر اساس این گزارش، حمزهزاده طی سخنانی، نخست از هنر و هنرمند تعریفی ارائه داد و گفت: هنرمند یک بعد فردی دارد و آن یک پدیده الهی است و اکتسابی نیست، بلکه هدیه خداست؛ همچنین یک بعد اجتماعی دارد و آن تولیداتی است که صورت میگیرد و حضور و تأثیر در اجتماع را شامل میشود.
وی افزود: در واقع بعد فردی مانند ریشه درخت و بعد اجتماعی همان شاخهها و میوه و محصولات است. فرق یک هنرمند و غیرهنرمند در درخت میوهدار و غیرمیوهدار است. همانطوری که درختان هوا را پاک میکنند و سموم را از هوا میگیرند و اکسیژن میدهند، کار هنری نیز در جامعه باید به گونهای باشد که سموم را از جامعه بگیرد و به جای آن امید دهد.
مدیرعامل سازمان سینمای سوره درباره انتظارات این سازمان از آثار هنری گفت: اگر تولیدات هنری ما نیز اینگونه باشد و حرف از درمان بزند، بسیار عالی است. توقع داریم که تولیدات حوزههنری نیز در مسیر گفتمان درمان برای جامعه قرار گیرد. ضمن آنکه باید به مخاطب توجه ویژهای داشته باشیم و امیدوارم تولیدات ما مبتنی بر انقلاب اسلامی باشد.
در ادامه این مراسم، جعفر حسنی در مورد داوری آثار توضیح داد: آثار از دو جهت قابل توجه بود؛ بحث کمیت و کیفیت. برای من خیلی جالب بود در این شرایط، این تعداد کار در حوزه هنرهای تصویری تولید شده؛ چراکه بسیاری از این آثار آنقدر خوب بودند که بهراستی قابل دفاع بودند و انتخاب آنها کار سادهای نبود.
مدیر تولید و امور فرهنگی سازمان توسعه سینمایی سوره تصریح کرد: تکنیک و ساختار و ایده خطکش و پارامتر هیأت داوری هستند. آثاری که در این چند روز دیدید، بر این اساس انتخاب شدند. هیأت داوری خیلی یکدست بود. اختلاف نظری بین این داوران وجود نداشت و آنها بر اساس مدیریت، اجرا، اولویتها و سیاستهای حوزههنری و جشنواره در مورد آثار به توافق رسیدند.
حسنی ضمن تشکر و قدردانی از گروه داوری در پایان به ارزیابی کلی در مورد آثار پرداخت و گفت: به نظر هیأت انتخاب تولیدات در بخش مستند خیلی خوب بود و در بخش انیمیشن نیز جایگاه خوبی داشتیم. در بخش فیلم بلند نیز از خراسان و مشهد کارهای خوبی رسیده بود؛ ولی در بخش کلیپ توقع بیشتری داشتیم. در مجموع کیفیت آثار رضایتبخش بود و میتوانم با افتخار بگویم که این آثار همگی از کارهای حوزههنری است.
در ادامه مراسم از عوامل فیلمهای برگزیده، در پنج بخش داستانی، کوتاه، داستانی بلند، مستند، پویانمایی و نماهنگ در سالن سینما سوره اصفهان تقدیر شد. در بخش پویانمایی از سه مجموعه «تیمچه بازار» از خراسان رضوی به کارگردانی سعید ملتجی، کیوان صابری، از مجموعه «داستانهای قرآنی» از استان لرستان (به کارگردانی سعید شاهوردی)، مجموعه «سلطان و وزیر» از استان سمنان به کارگردانی امیر طوسی و محمد حسین ملکیان تقدیر شد.
در بخش مستند، از مستند «راز ماندگاری» استان اصفهان مسعود مجدی آرانی، تصوی بردار، در بخش پژوهش از محمدحسین جعفریان برای مستند «چه کسی ما را کشت» از خراسان جنوبی، در بخش داستان کوتاه از تصویربردار فیلم «باد چیزی خواهد گفت» از آذربایجان غربی، تقدیر شد.
در بخش داستانی بلند از علی محمودیان، بازیگر فیلم داستانی بلند «بدرود آنالوگ» از استان کردستان و رؤسای استانها نیز تقدیر شد.